Viktor Hovland ser ballen fly under første runde av PGA Championship. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB

God Hovland-start i PGA-mesterskapet – Schauffele med rekord

Viktor Hovland leverte fem birdier og er tre slag under par etter første runde av majorturneringen PGA-mesterskapet.

Av NTB | 16.05.2024 20:39:32

Sport: 26-åringen har hatt en tøff start på sesongen etter at han i fjor vant PGA-sluttspillet. Han har blant annet stått over flere turneringer.

Foran helgens turnering i Louisville, Kentucky ble det kjent at Hovland har gjenopptatt samarbeidet med treneren Joe Mayo.

Tre slag under par på første runde gir en foreløpig 8.-plass. Hovland ble nummer to i fjorårets utgave av PGA-mesterskapet.

– For et slag fra 185 meter. En perfekt drive ut og et nydelig jernslag inn fra langt hold. Der har vi kombinasjonen av to av hans store styrker, som han gradvis er i ferd med å børste støv av igjen, sa Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.

Deretter måtte Hovland tåle en ny bogey før det ble par på banens 18. hull. Par ble det også på de seks neste hullene før han fikk birdie på det tredje siste hullet for dagen.

62 slag på runden er rekord i PGA-mesterskapets historie.

Vinneren av årets andre majorturnering får med seg i overkant av 33 millioner kroner. Scottie Scheffler gikk i april til topps i årets utgave av US Masters.

Senere i år venter US Open og British Open.

Hovland startet på banens tiende hull og fikk en kjempestart med tre birdier på de fire første hullene. Han gikk så på en bogey på hull fem (banens 14.), men han slo kjapt tilbake med en ny birdie på hull sju. Med et flott innspill la han ballen innenfor tre meter.

Xander Schauffele har fått en mildt sagt god start på turneringen. Amerikaneren gikk første runde ni slag under par og tangerte historiens beste runde i majorsammenheng.