Menu
En mann ble drept da et russisk angrep traff denne bilen i Kharkiv fylke onsdag. Foto: Andrij Marienko / AP / NTB

Russland hevder å ha truffet hovedkvarteret til Ukrainas sør-kommando

Russland har angrepet hovedkvarteret til Ukrainas militære styrker sør i landet, hevder det russiske forsvarsdepartementet.

Av NTB | 01.05.2024 13:54:00

Politikk: Det ble brukt både raketter og artilleri under luftangrepet, oppgir departementet onsdag.

Hovedkvarteret ligger i kystbyen Odesa, sørvest i Ukraina.

I meldingen heter det også at Russland har sikret seg bedre stillinger langs hele frontlinjen.

Opplysningene er ikke bekreftet av uavhengige kilder, og det er få konkrete opplysninger om angrepet.

Det er også meldt at minst fem personer er drept av russiske glidebomber mot fylkene Kharkiv og Donetsk nordøst i Ukraina.

Angrepene var rettet mot en bil og en privatbolig i byen Zolotsjiv, en knapp mil fra den russiske grensen, skriver guvernør Oleh Synjehubov på meldingsappen Telegram.

Ifølge ham ble to drept – en 67 år gammel mann og en 38 år gammel kvinne – og seks såret, deriblant en 11 år gammel gutt.

Lenger øst i Kharkiv, nær byen Kupjansk, ble en 67 år gammel kvinne drept i russiske angrep. I tillegg skriver Donetsks guvernør Vadym Filasjkin på Telegram at to personer er drept og seks såret i et angrep i den lille byen Girnyk, rundt 15 kilometer fra frontlinjen.

Guvernøren i byen bekrefter angrepet, men skriver på Telegram at ingen personer ble drept eller såret. Ukraina har utviklet droner som gjør at de kan ramme oljeanlegg langt inne på russisk territorium.

USA er kritisk til angrepene i frykt for at de vil føre til at en økning i oljeprisen, men Ukraina fastholder at de vil forsøke å ødelegge for drivstoffleveransene til den russiske hæren.

Forsvarsdepartementet i Moskva melder at de i løpet av natten hindret ukrainske droner i de russiske regionen Voronezj, Rjazan, Belgorod og Kursk.

Samtidig har ukrainske myndigheter meldt at både boligblokker, kontorbygg, skolebygninger og helsebygg er rammet i Odesa. Tre personer oppgis å være drept i byen.

Ukraina melder på sin side at de har gjennomført et droneangrep mot et oljeraffineri i den russiske byen Rjazan, knapt 20 mil sørøst for Moskva.

Flere nyheter: