Menu
Rune Lem i Live Nation Norway har fått Kongens fortjenstmedalje for innsatsen med å bringe artister til norske konsertscener. Foto: Joni Soltvedt Hovland / Handout / NTB

Live Nation-sjefen fikk Kongens fortjenstmedalje

Rune Lem har i flere årtier hentet inn internasjonale artister til norske scener. Det vanker det Kongens fortjenstmedalje for.

Av NTB | 12.04.2024 15:43:01

Kultur og underholdning: Den deles ut som belønning for innsats av særlig samfunnsgagnlig natur på områder som kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt og humanitært arbeid, ifølge statuttene.

Rune Lem startet i daværende Gunnar Eide, som senere ble Live Nation Norway. Der var han lenge sjef, før han i dag er såkalt senior promoter. I pressemeldingen som Live Nation sendte ut fredag, heter det om Lem:

– Han har ikke bare sørget for at hundretusener av nordmenn har fått oppleve det beste av internasjonale artister spille live her hjemme i Norge – han skal også ha æren for at konsertbransjen i Norge er så betydningsfull og profesjonell som den er i dag.

Blant annet har Rune Lem hentet Bruce Springsteen til Norge hele 23 ganger – fra første gangen The Boss sto på en norsk scene i Drammenshallen 5. mai 1981.

Fire år senere spilte Tina Turner samme sted, og det ble det en god historie av – som Lem delte med Drammens Tidende i 2009.

– Det kom en kvisete fyr inn på soundchecken som jeg måtte kaste ut. Trodde jo ikke det var noen stjerne, men det viste seg å være Bryan Adams.

(©NTB)

Flere nyheter: