Menu
Max Verstappen var tilbake på toppen. Foto: Hiro Komae / AP / NTB

Verstappen slo tilbake etter Australia-fiasko – sikret beste startspor i Japan

Max Verstappen fikk Australias Grand Prix ødelagt av en bilbrann, men lørdag var Formel 1-stjernen tilbake på toppen av resultatlistene under kvalifiseringen i Japan.

Av NTB | 06.04.2024 09:13:24

Sport: Verstappen står dermed i beste startspor under hovedløpet på Suzukabanen søndag morgen norsk tid. Nederlenderen er den store favoritten til å ta en ny seier.

Alt ligger dermed til rette for at Verstappen revansjerer seg etter at han måtte bryte den forrige VM-runden i Australia som følge av at det begynte å brenne i bremsene på Red Bull-bilen hans.

I lørdagens kvalifisering i Japan var Verstappen best nærmest fra første til siste runde, men ikke med mye. Red Bull-lagkamerat Sergio Perez holdt særdeles godt følge.

I den tredje og avsluttende kvalifiseringsomgangen skilte det Red Bull-duoen kun 66 tusendeler.

– Til syvende og sist ble det veldig tett. Det viktigste var å sikre pole posision. Alt i alt en veldig god dag, men det er løpet som teller, sa Verstappen etter en ny sterk kvalifisering.

Perez har nest beste startspor søndag, mens Lando Norris følger på plass nummer tre. McLaren-føreren imponerte, men maktet ikke følge Red Bull-bilene helt.

– Vi har en bra bil denne helgen, og skal forsøke å henge med Red Bull. Vi jobber hardt, og hardt arbeid lønner seg, sa en smilende Norris etter kvalifiseringen.

Deretter står Australia-vinner Carlos Sainz og veteranen Fernando Alonso i startposisjon fire og fem.

Den japanske hjemmefansen kunne på sin side juble for at RB-fører Yuki Tsunoda viste solide muskler og tok seg gjennom de to første kvalikomgangene. Han starter søndagens løp fra tiende beste startposisjon.

(©NTB)

Flere nyheter: