Menu
Demonstranter deltar i en protest mot regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Titusener demonstrerer mot Netanyahu i Jerusalem

Titusener av mennesker samlet seg søndag til demonstrasjon i Jerusalem mot Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Av NTB | 31.03.2024 20:23:29

Politikk: Demonstrantene utenfor nasjonalforsamlingen Knesset krevde nytt valg og protesterte mot at ultraortodokse jøder slipper militærtjeneste. De krevde også at gislene Hamas tok i oktober, løslates.

Ifølge N 12 News var demonstrasjonen den største siden krigen startet i oktober, og Haaretz og Ynet News skriver begge at titusener av mennesker deltok.

Regjeringen til Netanyahu er blitt sterkt kritisert for etterretningssvikten som åpnet for Hamas-angrepet i oktober, der 1200 mennesker ble drept og 250 bortført.

– Denne regjeringen er en komplett og total fiasko. Den kommer til å føre oss utfor stupet, sier 74 år gamle Nurit Robinson.

Krigen i Gaza har også forsterket striden om ultraortodokse og militærtjeneste, som kan splitte regjeringen. De mest ytterliggående ministrene er sterkt imot at de ultraortodokse skal måtte trekke i uniform.

Regjeringen hadde frist til søndag for å legge fram forslag til lovgivning for å løse problemet, men Netanyahu greide i siste liten å få en utsettelse.

(©NTB)

Flere nyheter: