Menu
Nå skal folk hjem fra påskeferie. Da gjelder det å være tålmodig. Foto: Heiko Junge / NTB

Hjemfarten fra påskeferie begynner søndag: – Ta det rolig, man kommer hjem

Påskeferien nærmer seg slutten, og veitrafikksentralene forventer mye trafikk 1. og 2. påskedag. Rådene deres er å følge med på nyhetene og beregne god tid.

Av NTB | 30.03.2024 10:03:02

Økonomi og næringsliv: – Det vi har sett tidligere år er jo at den største hjemfarten er 1. påskedag. Det vil fordele seg på første og andre dag, sier trafikkoperatør Tone Sorken i Veitrafikksentralen øst til NTB.

Det samme er inntrykket fra de andre trafikkoperatørene NTB har snakket med. Det er særlig på europaveier og riksveier inn mot storbyene man forventer ekstra trykk. Her er strekningene veitrafikksentralene har pekt ut:

* E6 fra Lillehammer mot Oslo, E16 fra Hønefoss over Sollihøgda og E18 fra Drammen mot Oslo

* Veitrafikksentralen Nord venter ikke noen store kødannelser i sitt distrikt

* Hovedinnfartsårene mot Trondheim, pluss E14 mot Stjørdal

* E16 fra Voss i retning Trengereid

* Fjelloverganger som Haukelifjell

Det ventes forholdsvis gode værforhold i mesteparten av landet. Beskjeden fra veitrafikksentralene til trafikantene er klar:

– Sjekk vær- og føreforhold. Følg med på nyhetene, og ta det med ro. Man kommer hjem, sier trafikkoperatør Erlend Nilsen i Veitrafikksentralen midt.

– Pass på at man har full tank eller batteri, tilpass farta til forholdene, og vær riktig skodd, sier Kjetil Gjøn i Veitrafikksentralen vest.

– Jo tidligere man reiser, jo bedre, sier Sorken.

(©NTB)

Flere nyheter: