Menu
Journalisten Antonina Favorskaja, som dekket rettssakene mot opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj, er varetektsfengslet etter anklager om «ekstremisme». Foto: Dmitry Serebryajov / AP / NTB

Russisk journalist varetektsfengslet etter «ekstremisme»-anklager

Journalisten Antonina Favorskaja, som dekket rettssakene mot opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj, er varetektsfengslet etter anklager om «ekstremisme».

Av NTB | 29.03.2024 19:33:07

Kriminalitet og rettsvesen: Påtalemyndigheten mener Favorskaja, som er korrespondent for det uavhengige mediehuset SOTAvision har deltatt i en «ekstremistorganisasjon» knyttet til Navalnyj, noe som kan gi opp til seks års fengsel.

Hun ble fredag varetektsfengslet i to måneder, etter å ha tidligere sonet en dom på 10 dager for å ha nektet å adlyde politiets ordre i forbindelse med en minnemarkering for Navalnyj, som døde tidligere i år i et russisk fengsel.

Selv mener Favorskaja at saken er en reaksjon på en artikkel hun skrev om hvordan Navalnyj ble «torturert» i fengselet, skriver SOTAvision.

Artikkelen ble delt av Navalnyjs enke, Julia, som beskrev den som en «viktig tekst».

Onsdag og torsdag ble ytterligere fire journalister pågrepet i Russland. To av disse var kollegaer av Favorskaja, mens de to andre skal ha filmet utenfor Favorskajas hjem.

Siden invasjonen av Ukraina for to år siden har russiske myndigheter forbudt, blokkert og forsøkt å sensurere alle uavhengige medier i landet. Mange uavhengige journalister har flyktet ut av landet, mens de som er igjen, risikerer stadig å bli pågrepet.

(©NTB)

Flere nyheter: