Menu

Norwegian-fly på vei til Sola måtte snu etter å ha mottatt bombetrussel

Et Norwegian-fly som var på vei fra København til Sola, måtte torsdag kveld returnere på grunn av en bombetrussel.

Av NTB | 21.03.2024 18:33:25

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi kan bekrefte at det har vært en bombetrussel om bord, sier Silje Glorvigen, pressevakt hos Norwegian, til Aftenbladet.

Hun forteller videre at flyet har landet i København. Dansk TV 2 har publisert et bilde som skal vise at et Norwegian-fly evakueres på rullebanen på Kastrup.

– Siden flyet har snudd og ikke lander på Stavanger Lufthavn, bortfaller våre oppgaver, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i Sørvest politidistrikt til avisen.

Han bekrefter også bombetrusselen og henviser til dansk politi. NTB har forsøkt å komme i kontakt med politiet i København, men har foreløpig ikke fått svar.

Politiet i København opplyser klokken 19.20 at flyet er tømt for passasjerer, og at alle er i god behold.

– Flyet blir undersøkt nærmere for sikkerhets skyld, skriver politiet videre i en melding på X, tidligere Twitter.

– Vi hadde et fly som skulle til Stavanger, men som nå har snudd og er på vei tilbake til København, sier Alexandra Lindgren Kaoukji, Head of Media Relations Denmark i SAS.

– Det er politiet som ga oss instrukser om å gjøre dette, så det er de som må svare på spørsmål om hvorfor, sier hun.

Pressesjef Lise Agerley Kûrstein ved Kastrup lufthavn sier til den danske avisen B.T. at de har politi, brannvesen og bombegruppe til stede som er i gang med å finkjemme flyet.

SAS sier til Aftenbladet at også de hadde et fly på vei fra København til Sola som ble bedt om å snu etter bombetrusselen på Norwegian-flyet.

Flere nyheter: