Luton kollapset mot Bournemouth. Foto: John Walton / PA / AP / NTB

Premier League-klubbens totalkollaps har kun skjedd fire ganger før – 20 år siden sist

Bournemouth hentet opp Lutons 3-0-ledelse og vant 4-3 onsdag. Slike elleville snuoperasjoner har kun skjedd fire ganger tidligere i Premier League-historien.

Av NTB | 14.03.2024 11:07:37

Sport: Bournemouth ble altså det femte laget i historien, og det første på mer enn to tiår, til å vinne en kamp etter å ha ligget under med tre mål.

Dominic Solanke og lagkameratene serverte en prestasjon Wolverhampton var det forrige laget til å klare. Det skjedde helt tilbake i 2003.

Her er de fire kampene som tidligere har forløpt på lignende vis:

Rod Wallace og Harry Kewell reduserte hver sin gang før pause, men det gikk lang tid før siste del av snuoperasjon ble sjøsatt.

Derby holdt unna til det 82. minutt, da Jimmy Floyd Hasselbaink scoret fra straffemerket. Deretter gjorde den nederlandske spissen forarbeidet da innbytterkollegaen Lee Bowyer ble matchvinner i sluttsekundene.

Marcus Gayles heading etter en halvtime tente så et ørlite håp for Wimbledon. Etter pause skulle det bli mer.

Joe Kinnears menn leverte en fantastisk oppvisning i andre omgang. Mål av Jason Euell, Gayle og Efan Ekoku sikret en dramatisk seier.

Manchester United hadde en mektig snuoperasjon på lager. Andy Coles mål i første minutt av annen omgang startet det hele, før Laurent Blanc headet inn 2-3. Deretter utlignet Ruud van Nistelrooy.

Juan Sebastian Veron sendte United foran med 16 minutter igjen å spille, før David Beckham satte punktum med 5-3-målet.

I annen omgang slo Wolves tilbake med fire mål og tok alle tre poengene.

Colin Cameron startet snuoperasjonen i det 52. minutt, og han doblet egen målstatistikk på straffe åtte minutter senere. Alex Rae utlignet deretter, før Henri Camara ble matchvinner mot slutten av oppgjøret.

To tidlige mål av Dean Sturridge og en straffescoring av Aljosa Asanovic sendte Derby opp i en tidlig 3-0-ledelse etter 33 minutter på Elland Road. Så snudde kampen.

John Hartsons tidlig ledermål i det sjuende minutt ble fulgt av to Ian Wright-mål på 13 minutter da West Ham rakettstartet og tok ledelsen 3-0 på Upton Park.

Glenn Hoddles Tottenham var i drømmeland da Dean Richards, Les Ferdinand og Christian Ziege slo til før pause og scoret hvert sitt mål på White Hart Lane.

To mål fra Ferdinand pluss en scoring av Riccardo Scimeca sendte Leicester foran med 3-0 etter kun 35 minutters spill på Molineux.