Menu
Det går ikke veien for Tiril Udnes Weng for tiden. Foto: Terje Pedersen / NTB.

Tiril Udnes Weng tar sykdomsgrep – kaster munnbindet

Tiril Udnes Weng (27) har fått sesongen ødelagt av det ene sykdomsrammede avbrekket etter det andre og er villig til å gå nye veier for å komme tilbake i form.

Av NTB | 14.03.2024 06:37:33

Sport: Udnes Weng sto skuffet og rådvill i pressesonen etter å ha havnet sist i sin kvartfinale i tirsdagens sprint i Drammen. Nok en gang gjorde de beste opp seg imellom uten at 27-åringen fra Nes fikk være med.

– Det er tungt. Jeg har ikke sjans. Det er kjedelig. Det er bare en kropp som ikke er en toppidrettsutøver om dagen. Jeg er en mosjonist og har ikke noe i Drammen å gjøre, sa Udnes Weng til NTB.

Kontrasten fra fjorårssesongen er påfallende. Da raidet hun opp den ene pallplassen etter den andre og vant den totale verdenscupen. Livet smilte.

I år startet det med trøbbel før sesongen kom i gang, og hun er plassert som nummer 38 i verdenscupen.

Først i januar kunne hun konkurrere igjen. Før rennene i Lahti ble hun på syk på ny. Tankene er for lengst rettet inn mot VM-sesongen som venter.

– Jeg begynte å tenke på neste sesong i november/desember og er veldig motivert for å ikke å gå de samme fellene som jeg har gått i det siste året og slå tilbake.

– Det har vært en tung sesong for flere på landslaget?

– Mine resultater er et resultat av lite kontinuitet og mye sykdom. Det har rett og slett vært veldig mange treningsavbrekk, og det har man ikke råd til.

– Det må du spørre noen helsefolk om, men det er i hvert fall veldig frustrerende å få disse rundene gang på gang. Da blir du satt mye tilbake, og da har du ikke sjanse til å henge med. Det sier seg selv.

– Hva skal du gjøre for å unngå at det samme skjer neste sesong?

– Jeg har begynt å kaste munnbindet og omgås med folk for å bygge opp immunforsvaret, så får jeg heller ta på munnbindet når det nærmer seg jul.

Hun sier at det er umulig for utøvere å isolere seg fullstendig. De reiser mye og er i lag med andre mennesker hele tiden.

– Jeg tror at det har blitt for mye av det, selv om det kanskje ikke finnes noe fasitsvar rundt dette med bruk av munnbind

Årsaken til smellen er som alltid sammensatt. Allerede i oktober fortalte hun til NTB under et pressetreff på Høyskolen i Lillehammer at hun var tvunget til å ta et treningsavbrekk. Senere samme måned ble hun koronasyk etter et høydeopphold i Italia, og hun mistet hele førjulssesongen og Tour de Ski.

– Det er mange av dere som har vært mer syk enn vanlig. du. Er det pandemirelatert?

(©NTB)

Flere nyheter: