Menu
Bianca Bakke Westhoff sto for en av tre norske pallplasser i europacuprenn i storslalåm onsdag. Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB

Ny europacupseier for Wahlqvist – 2.-plass til Westhoff

Jesper Wahlqvist vant onsdagens europacuprenn i storslalåm i Trysil foran tyske Stefan Luitz. Fredrik Møller sørget for at det ble norsk også på tredjeplass.

Av NTB | 13.03.2024 16:47:39

Sport: 21-årige Wahlqvist feiret sin første europacupseier for et par uker siden. Han har ennå ikke debutert i verdenscupen, men har levert en sterk avslutning av sesongen. Onsdag noterte han bestetid i første omgang og forsvarte ledelsen med tredje beste omgangstid i finalen.

Luitz, som har en verdenscupseier og flere andre pallplasseringer på merittlista, samt lagbronse i VM, kjørte seg opp fra 22.-plass med best tid av alle i finaleløypa. Han endte 33 hundredeler bak Wahlqvist.

Møller var nummer to etter første omgang, men ble passert av tyskeren med 19 hundredeler. Han tok den siste pallplassen foran sveitseren Fadri Janutin.

Kvinnene kjørte europacup i storslalåm på Norefjell onsdag. Der ble Bianca Bakke Westhoff nummer to, slått bare av svenske Hanna Aronsson Elfman.

Westhoff var 33 hundredeler bak Elfman, men ett foran franske Marie Lamure.

Thea Stjernesund ble nummer ni og Kristin Lysdahl nummer 14.

(©NTB)

Flere nyheter: