Menu
Real Madrids Rodrygo fikk besøk av tyver. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

Spansk politi slo til mot tyvebande – skal ha gjort innbrudd hos fotballstjerner

Spansk politi har aksjonert mot en gruppe kriminelle som skal stå bak innbrudd mot en rekke luksuseiendommer i Madrid, inkludert hjemmene til minst to La Liga-stjerner.

Av NTB | 13.03.2024 13:38:00

Sport: Seks mistenkte er pågrepet i forbindelse med åtte episoder med innbrudd siden juli 2022, heter det i en uttalelse fra politiet.

Politikilder opplyser at Real Madrid-vingen Rodrygo og den colombianske spissen Radamel Falcao skal være blant dem som ble offer for tyvene. Falcao spiller nå for Madrid-klubben Rayo Vallecano.

Det er ikke opplyst om flere fotballspillere er berørt av saken.

For å peke ut eiendommene de skulle slå til mot sjekket innbruddstyvene «sosiale medier, fotografier og videoer som fotballspillerne og deres venner og familie la ut fra hjemmene sine,» heter det i en uttalelse fra politiet.

Disse undersøkelsene gjorde tyvene i stand til å peke ut verdifulle gjenstander og hvor de var, samtidig som innlegg i sosiale medier tipset dem om «når eierne ikke var hjemme».

I forkant av innbruddene ble de aktuelle eiendommene oppsøkt for å studere hvilke typer sikkerhetssystemer som ble brukt for å finne den beste måten å komme seg inn på.

De mistenkte i saken er anklaget for blant annet ran ved bruk av vold eller trusler, forfalskning av dokumenter og hvitvasking av penger. Tre av de anklagede er varetektsfengslet.

Luksusklokker og smykker er blant gjenstandene som ble stjålet. Under aksjonen beslagla politiet ti luksusklokker, juveler og mer enn 3300 euro i kontanter, sammen to luftpistoler.

(©NTB)

Flere nyheter: