Menu
Finneas O'Connell og Billie Eilish vant Oscar for «Barbie»-låten «What Was I Made For?», og stilte med røde jakkemerker fra Artists4Ceasefire. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB

Oscar-kjendisene demonstrerte for våpenhvile i Gaza ved hjelp av jakkemerker

En rekke Oscar-gjester og nominerte stilte med jakkemerker på den røde løperen på søndagens prisgalla – blant dem Billie Eilish og broren Finneas O'Connell.

Av NTB | 11.03.2024 10:57:35

Krig og konflikter: Musikersøskenparet hadde valgt de røde jakkemerkene fra Artists4Ceasefire, i likhet med blant andre «Poor Things»-skuespillerne Ramy Youssef og Mark Ruffalo, Mahershala Ali, «Four Daughters»-filmskaper Kaouther Ben Hania.

Ifølge Deadline skal det ha vært tallrike slike våpenhvile-jakkemerker på den røde løperen før Oscar-showet startet.

– Vi har en økende liste over mange artister som ønsker en permanent, øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, sa Youssef, som også delte ut pris i TV-showet. Han er blant et knippe kjente skuespillerne som i oktober i fjor undertegnet et brev til president Joe Biden om å kreve våpenhvile i Gaza og Israel.

Men det var også en håndfull andre jakkemerker å se på kjendisene jakkeslag og kjoler, melder BBC. Blant annet brukte skuespillerne Milo Machado-Graner og Swann Arlaud fra «Fritt fall» rett og slett små pins med det palestinske flagget på.

Andre, blant dem den israelsk-amerikanske filmprodusenten Avi Arad. «Succession»-skuespiller J Smith-Cameron og «American Fiction»-skuespilleren John Ortiz, stilte med et jakkemerke formet som et gult bånd på Oscar-løperen. Bak står organisasjonen Bring Them Home, som jobber for å få frigitt de israelske gislene som Hamas tok 7. oktober i fjor.

Filmskaperen Troy Quane, Oscar-nominert for «Nimona», stilte med pins for å rette oppmerksomheten mot mindreårige transpersoners behov for beskyttelse. Kostymedesigneren for «Napoleon», David Crossman, også han Oscar-nominert, stilte med en rosa «Pay Equity Now»-pin for å skape oppmerksomhet rundt lønnsforskjellene i yrket – der kvinner får dårligere betalt.

(©NTB)

Flere nyheter: