Menu
Søren Wærenskjold satt lenge i lederstolen i åpningsetappen av årets Tirreno-Adriatico Foto: Fabio Ferrari / AP / NTB

Søren Wærenskjold viste seg fram på tempoetappe – spanjol vant

UAE-rytteren Juan Ayuso syklet inn til seier i åpningsetappen av Tirreno-Adriatico. Søren Wærenskjold satt lenge i lederstolen, men endte på sjetteplass.

Av NTB | 04.03.2024 15:57:43

Sport: Sjudagersrittet åpnet med en ti kilometer lang tempoetappe mandag. Spanske Ayuso kom i mål ett sekund foran italienske Filippo Ganna fra Ineos. Ethan Vernon tok tredjeplassen for Israel – Premier Tech.

Uno-X-rytter Søren Wærenskjold syklet inn til en sterk sjetteplass.

Sjudagersrittet er en viktig del av oppladningen til det prestisjetunge italienske rittet Milano-Sanremo som sykles 16. mars.

Jonas Vingegaard er blant tungvekterne som stiller på start i årets utgave av Paris-Nice. Dansken var en av de første rytterne i aksjon og tok ledelsen tidlig. 27-åringen, som har vunnet Tour de France de siste to årene, måtte imidlertid gi fra seg lederstolen til Søren Wærenskjold, som kjørte inn til tiden 11.39.

Mandal-gutten ledet lenge, men måtte til slutt vike for Juan Ayuso som kjørte 15 sekunder raskere og fikk kjempetiden 11.24.

– Han var en bedre rytter enn meg i dag, så jeg må bare gratulere, sa Wærenskjold i intervjusonen etter at Ayuso kom i mål.

Uno-X stiller med seks nordmenn i sjumannstroppen til rittet i Frankrike. Ved siden av Wærenskjold er det danske Magnus Cort, Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund.

Tirsdagens etappe er 198 kilometer lang og går fra Camaiore til Follonica.

(©NTB)

Flere nyheter: