Menu
De første som streiker, er advokatene som er sikkerhetsklarerte og jobber i saker som involverer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Etterretningstjenesten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Hemmelige, faste skyggeadvokater går ut i streik

De hemmelige, faste skyggeadvokatene som påtar seg oppdrag for PST og Etterretningstjenesten, legger mandag ned arbeidet.

Av NTB | 04.03.2024 04:08:20

Arbeidsliv: Bakgrunnen for streiken er det foreningen mener er markante kutt i rettshjelpssatsen de siste to tiårene, skriver Aftenposten.

De varsler samtidig en rask opptrapping av streiken dersom ikke regjeringen imøtekommer kravet om en betydelig økning av rettshjelpssatsen.

Ifølge avisen er det snakk om et tosifret antall advokater.

De første som streiker, er advokatene som er sikkerhetsklarerte og jobber i saker som involverer Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Etterretningstjenesten. De vil ikke ta på seg flere oppdrag i retten de neste fire ukene, opplyser Advokatforeningen.

Mandag vil også forsvarere i Stavanger og Bergen si nei til alle oppdrag som gjelder rettsforhandlinger om kommunikasjonskontroll (KK-saker) til bruk i politiets etterforskning.

Justis- og beredskapsdepartementet sier til avisen at de foreløpig ikke har noen kommentar til aksjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: