Menu
Jørgen Graabak er beste norske etter hoppingen i Lahti. Foto: Matthias Schrader / AP / NB

Kombinert: Norsk skuffelse i hoppbakken i Lahti – østerriker ut på båre etter monstersvev

Samtlige av de norske herrene har mye å ta igjen i langrennsdelen av søndagens kombinertkonkurranse i finske Lahti. For østerrikeren Mario Seidl gikk det galt.

Av NTB | 03.03.2024 11:17:51

Sport: Jørgen Graabak er beste norske på en 9.-plass, men trønderen har hele ett minutt og 19 sekunder å ta igjen på ledende Stefan Rettenegger. Også Jens Lurås Oftebro skuffet stort med bare 104,5 meter.

– Det var ikke det vi ønsket oss. En stor nedtur, sa Viaplay-kommentator Petter Tenstad.

For Mario Seidl kostet de tøffe vindforholdene dyrt. Østerrikeren hoppet vanvittige 136 meter, men veteranen ble svært baktung i landingen. Det gikk hardt utover knærne.

– Nei, nei, nei! Et helt sinnssykt skihopp. Kom igjen, Mario, sa en fortvilet Viaplay-ekspert Magnus Moan.

Den østerrikske veteranen ble fraktet ut av anlegget på båre.

Andreas Skoglund, Espen Andersen og Kasper Moen Flatla ligger alle beskjedent plassert på lista etter hoppingen.

Langrennet i Lahti starter klokken 14.00.

Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i Lahti. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

– Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka.

(©NTB)

Flere nyheter: