Didrik Tønseth vant 30 km klassisk skandinavisk cup i Hommelvik lørdag. Her under Tour de Ski tidligere i sesongen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tønseth vant 30-kilometeren i klassisk stil i Skandinavisk Cup – klar for femmila i Kollen

Didrik Tønseth vant 30 kilometer klassisk i Skandinavisk Cup i Hommelvik. Det er spenning mellom Emil Iversen og Mattis Stenshagen om hvem som vinner totalt.

Av NTB | 02.03.2024 14:27:36

Sport: En totalseier i cupen vil gi en friplassering i verdenscupen fram til jul neste sesong. Lørdag økte Iversen sin ledelse.

Byåsen-løperen Didrik Tønseth var 41,1 sekunder foran Andreas Fjorden Ree fra Støren. Vossingen Sjur Røthe tok tredjeplassen, men var slått med over minutter av vinneren.

– Dette gikk nesten bedre enn planlagt ettersom det var en friplass til neste helg (femmila i Holmenkollen). Det har gått litt mer enn middels etter jul så jeg var litt spent foran løpet. Jeg følte først etter 10 km at jeg begynte å få litt kontroll på rennet, sa Tønseth til VGTV etter seieren..

Emil Iversen gikk inn til fjerdeplassen, slått med 1.15, mens Mattis Stenshagen havnet utenfor topp ti med sin 12.-plass.

I kvinneklassen var det Marte Skaanes som vant. Hun vant med 20.7 sekunder foran svenske Märta Rosenborg og med Emma Kirkeberg Mørk på tredjeplassen, slått med 24,5 sekunder.

Det er 10 kilometer fri teknikk på programmet i søndagens renn.