Menu
Kolstad er ute av mesterligaen, men klubben og Sander Sagosen får nok nye sjanser. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

Kolstad ute av mesterligaen etter 23-31-tap for Kielce

Kolstad er uten mulighet til å nå cupspillet i mesterligaen i håndball etter at de tapte 23-31 borte for polske Kielce.

Av NTB | 29.02.2024 20:17:59

Sport: Sjansene til avansement var små etter 25-34-tapet for Zagreb sist. Kolstad lå tre poeng bak Zagreb før torsdagens kamp mot Kielce. I tillegg var de avhengig av seier mot jumbolaget Pelister Bitola (står uten poeng etter 13 kamper), samt at Zagreb måtte tape både for Paris Saint-Germain og Kiel.

Det siste skjedde heller ikke. Zagreb vant nemlig 28-26 over PSG.

Nå blir den siste kampen hjemme i Trondheim uten betydning.

Kolstad var langt unna å gjøre jobben selv om de hang bra med i starten av kampen.

Gabriel Setterblom og Sander Sagosen var med på notene framover, og i mål bidro Torbjørn Bergerud med to strafferedninger fram til stillingen 3-3. Kolstad var med på stillingen 6-6 og 8-8, men så startet et skadeskutt hjemmelag å sige fra.

Til pause ledet Kielce med 13-10.

Kolstad kom til kampen med selvtillit etter at søndag tok sitt andre strake NM-gull med 27-23 over Elverum i finalen i Arendal.

Dessverre for Christian Berges disipler er motstanden i mesterligaen på et helt annet nivå enn her hjemme. Midtveis i 2. omgang ledet Kielce 23-16. Det ble til 26-18, og de kontrollerte inn til en stødig 31-23-seier. Det blir spennende å se hvor langt Kielce kommer i turneringen. De har vært i flere finaler og ble også mestere i 2016.

Flere av Kolstads beste spillere har skrevet ny kontrakt den siste tiden, Magnus Abelvik Rød og Gabriel Setterblom har ikke gjort det. Rød forsvinner til ungarske Szeged etter sesongslutt, mens Setterblom skal spille for Sønderjyske i Danmark.

Rød var ikke tilgjengelig til kampen i Polen.

I begynnelsen av 2. omgang ble Kolstad filleristet, og plutselig ledet Kielce med seks mål 18-12. Hjemmelagets tyske keeper Andreas Wolff glitret mellom stengene.

Kolstad står med ni poeng på 13 kamper og kan maksimalt få 11 poeng om de vinner den siste kampen i gruppespillet. Det var ikke godt nok til å gå videre denne gangen. Seks av de åtte lagene i gruppen går videre til cupspillet, men Kolstad har bare poengløse Pelister Bitola bak seg.

(©NTB)

Flere nyheter: