Menu
Det franske OL-sjefen Tony Estanguet. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

OL-sjef i Paris: – Håper ikke streiker ødelegger festen

Toppsjefen for Paris-OL sa onsdag at han krysser fingrene for at fagforeninger ikke har til hensikt å «ødelegge festen» ved å holde streiker under sommerlekene.

Av NTB | 28.02.2024 13:38:27

Sport: Tony Estanguet, som leder organisasjonskomiteen i den franske hovedstaden, sier han håper på «sosial våpenhvile» under gigantarrangementet som begynner 26. juli.

– Jeg håper at vi ønsker hele verden velkommen under best mulige omstendigheter, og at vi ikke ødelegger festen, sier han til TV-programmet Telematin.

– Jeg håper vi kan finne gode løsninger for folk som skal jobbe med lekene. Vi er klar over at det foreligger begrensninger, fortsatte Estanguet.

Fagforeninger som representerer franske arbeidere har presset på for bonuser og ekstra ytelser til medlemmer som må jobbe gjennom sommerferien under sommerlekene. Politibetjenter og flygeledere har allerede kommet til enighet med sine arbeidsgivere om spesialavtaler.

De metroansatte i Paris, helsearbeidere og jernbaneansatte er imidlertid blant som fortsatt har stiller umøtte krav.

Politikeren Mathilde Panot har oppfordret fagforeninger til å bruke lekene som brekkstang til å sikre lønnsøkninger som kan kompensere for økning i levekostnadene som følge av høy inflasjon.

– Jeg tenker at hvis de kan påvirke, må de bruke denne muligheten, sa hun til mediet BFM 16. februar.

I forkant av fotball-VM i Frankrike i 1998 streiket piloter hos det nasjonale flyselskapet Air France like før avspark. Det samme gjorde drosjesjåfører og andre transportarbeidere.

(©NTB)

Flere nyheter: