Menu
I tillegg til de drepte soldatene har titusener av sivile blitt drept i russiske angrep i okkuperte territorier, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Zelenskyj: 31.000 ukrainske soldater drept de to siste årene

31.000 ukrainske soldater er drept siden Russland gikk til fullskala invasjon av Ukraina for to år siden, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Av NTB | 25.02.2024 16:58:06

Politikk: – 31.000 ukrainske soldater har dødd i denne krigen. Ikke 300.000 eller 150.000, eller hva Putin og hans løgnaktige regime sier. Men hvert av disse tapene er et stort tap for oss, sier han i en uttalelse søndag.

I tillegg har titusener av sivile blitt drept i russiske angrep i okkuperte territorier, ifølge presidenten. Opplysningen er ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Lørdag var det to år siden Russland invaderte Ukraina.

Sist gang Ukraina oppga militære tapstall, var i slutten av 2022. Da opplyste presidentrådgiveren Mykhajlo Podoljak at 13.000 ukrainske soldater var drept siden invasjonen 24. februar.

Russland har aldri oppgitt tall på hvor mange soldater de har mistet.

Journalister fra det russiske opposisjonsmediet MediaZona og britiske BBCs avdeling i Russland fastslo i januar, basert på åpne kilder, at minst 42.284 russiske soldater er drept i krigen.

Eksperter har anslått at flere hundre tusen soldater på begge sider er drept eller såret.

Flere nyheter: