Menu
Kombinertsjef Ivar Stuan har vært gjennom et lite kjøremaraton. Foto: Norges Skiforbund Handout. Bildet inngår i NTBs tilbud til abonnenter på nyhetsfoto. Bildet skal kun benyttes i forbindelse med angitt sak.

Kombinertsjefen ble redningsmann i bilkrise – kjøremaraton fra München forlenget av uvær

En ubeleilig avlysning skapte bilkrise i den norske kombinertleiren onsdag. Den løste sportssjef Ivar Stuan ved å kaste seg på et fly og kjøre bilen den lange veien hjem til Norge.

Av NTB | 22.02.2024 17:47:55

Sport: Stuan er kjent for å ha et brennende hjerte for norsk kombinertsport. Da onsdagens krise var et faktum, stilte han sporty opp og tok et ekstra tak.

Bakgrunnen for Stuans reisemaraton er følgende: Mildvær tvang onsdag arrangørene av neste helgs kontinentalcuprenn i tyske Klingenthal til å avlyse. Dermed måtte skiforbundets planer om å reise dit skrotes. Det fikk raskt ringvirkninger.

I München sto det nemlig tre servicebiler Jarl Magnus Riiber og de øvrige kombinertprofilene er helt avhengige av å ha med seg til de kommende verdenscuprennene i Lahti. De skulle etter planen bli med til Oslo etter Klingenthal-rennene, men plutselig var alt endret.

Etter fredagens avlysning ble gode råd kort og godt dyre.

Da NTB snakket med Stuan ved 15-tiden torsdag, befant han seg på motorveien i Tyskland.

– Nei, dette går bra. Det går nok et døgn fra jeg dro fra München til jeg er framme hjemme i Løten, sa kombinertsjefen.

Han skulle egentlig brukt slutten av uka på Beitostølen, der det opprinnelig var terminfestede NM-renn lørdag, men de ble avlyst som følge av dårlig vær.

– Da så jeg i kalenderen min at jeg hadde to ledige dager, og de måtte jeg jo fylle med noe. Jeg er for gammel til å ha vinterferie, humret Stuan.

Beslutningen om å kaste seg på flyet til Tyskland ble tatt på sparket etter en lang skitur i hjemtraktene onsdag ettermiddag.

– Det er lettere å be om hjelp fra andre hvis jeg byr på litt selv, smilte Stuan.

Men den gang ei.

«Ble litt lengre tur. Innstilte ferjer på grunn av uvær, må kjøre gjennom Danmark», skriver Stuan i en melding til NTB torsdag kveld.

Timene i bilene har han uansett ingen problemer med å få til å gå.

– Nå har jeg akkurat hatt en lang prat med Jarl Magnus Riiber om utvikling og neste sesong. Det er mitt i blinken for meg som er glad i å prate, smilte Stuan.

Væravlysningen i Klingenthal var for øvrig uunngåelig.

«Værforholdene i Vogtland og over hele Europa tillater i øyeblikket ikke konkurranser eller snøproduksjon. Det kan heller ikke settes opp noen ny dato, da langtidsprognosene for de neste to-tre ukene ikke lover gunstige forhold», skriver arrangørene.

Verdenscuprennene i Lahti er neste helg.

Løsningen ble at kombinertsjef Stuan kastet seg på et fly til München torsdag morgen. Etter å ha landet i Tyskland ved 11-tiden satte han seg bak rattet i den ene av servicebilene og satte kursen for Norge. Estimert reisetid: Et drøyt døgn – inkludert innlagt ferjetransport.

Underveis på den seige bilturen fra München til Løten skulle Stuan i utgangspunktet tatt ferje fra Rostock til Trelleborg torsdag kveld. Det ville gitt en kjærkommen strekk på beina.

(©NTB)