Menu
Tobias Halland Johannessen tabbet seg ut i Frankrike. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Kjempetabbe av Uno-X-profil – jublet for tidlig og mistet seieren

Tobias Halland Johannessen trodde han hadde vunnet endagsrittet Classic Var, men Drøbak-syklisten ble passert på målstreken.

Av NTB | 16.02.2024 16:08:04

Vær: Johannessen strakk armen i været for det han trodde var seier noen meter før målstreken i Frankrike, men bakfra kom Lenny Martinez og knep triumfen foran nordmannen.

Johannessen så forfjamset ut da han forsto hva som hadde skjedd. I etterkant forteller Uno-X-sjef Thor Hushovd at Drøbak-gutten var irritert.

– Det skjønner jeg også, men det var som jeg sa til ham etter målstreken i dag: Det er en feil, tabbe og bommert du gjør én gang i karrieren. Den gjorde han dessverre i dag, sier Hushovd til TV 2.

Johannessen leverte en knallsterk avslutning og trodde han hadde passert målstreken på en liten bakketopp noen meter før den virkelige målstreken. Det hadde han ikke.

– Det er en lærdom, men han viser også at han kjemper med de beste bakkerytterne i verden for øyeblikket, så de signalene tar vi med oss. Det er løp allerede i morgen, så vi må prøve å nullstille ham til i morgen sammen med hele Uno-X-laget, fortsetter Hushovd.

Rittvinner Martinez var overrasket over at han vant.

– Jeg bare spurtet hele veien til målstreken. Jeg er veldig overrasket, sa Martinez til arrangøren.

Johannessen ble dermed nummer to, mens Romain Bardet tok tredjeplassen.

– Dette er noe han kommer til å angre på i god tid framover, sa Discoverys sykkelkommentator.

(©NTB)

Flere nyheter: