Menu
– Ikke sikker nok, mener svenskene om denne ladestasjonen. Easee er ikke enig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ny nedtur for Easee: Svenske myndigheter godtar ikke handlingsplan

Det svenske Elsäkerhetsverket mener fortsatt at ladeboksen produsert av Easee ikke oppfyller sikkerhetskravene.

Av NTB | 15.02.2024 21:57:31

Fritid: Onsdag sendte det svenske Elsäkerhetsverket et brev til Easee om at de har undersøkt dokumentasjonen selskapet har sendt inn om sine elbilladere, melder Stavanger Aftenblad.

I brevet står det at utstyret og installasjonen ikke oppfyller sikkerhetskravene, og at Easees forslag til handlingsplan og tiltak ikke anses som tilstrekkelige.

I fjor la svenske myndigheter ned salgsforbud mot ladestasjonene Ease eHome og Easee Charge. Årsaken var at svenske tilsynsmyndigheter mente produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner.

– Svaret er selvsagt ikke det vi håpet på, men vi var forberedt på dette og er ikke overrasket. Saken skal også opp i retten i april, og vi er innstilt på å svare ut bekymringene fra Elsäkerhetsverket der, skriver pressekontakt Martin Langeland i Easee i en SMS til Stavanger Aftenblad torsdag kveld.

Ladeselskapet fikk problemer i fjor vinter etter at svenske myndigheter forbød selskapets elbilladere. Konsekvensene ble permitteringer, bytte av toppsjef, masseoppsigelser hos underleverandør og store økonomiske problemer.

(©NTB)

Flere nyheter: