Galatasaray kunne juble til slutt i en dramatisk kamp mot Sparta Praha i europaligaens cupspill. Foto: Francisco Seco, AP / NTB

Solbakken-innhopp da Sparta tapte på overtid

Markus Solbakken spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid da Sparta Praha tapte 2-3 borte for Galatasaray i en dramatisk kamp i europaligaen.

Av NTB | 15.02.2024 20:57:34

Sport: Sparta så ut til å få uavgjort i en kamp der begge lag avsluttet med ti mann, men på overtid satte hjemmespiss Mauro Icardi inn vinnermålet.

Likevel reiser Sparta hjem med en god mulighet til å ta seg videre til åttedelsfinale.

Kerem Demirbay ga Galatasaray en oppskriftsmessig 1-0-ledelse i første omgang, men det var etter pause at kampen i Istanbul tok fyr. Angelo Preciado utlignet etter et frispark før det var spilt to minutter av omgangen.

Icardi gjorde en dårlig jobb defensivt ved baklengsmålet, men han revansjerte seg da vertene tok ledelsen igjen i det 61. minutt. Han satte opp Dries Mertens, som skjøt i mål via Sparta-kaptein Ladislav Krejci. Sistnevnte ble bokført med selvmål.

Solbakken ble byttet inn for Qazim Laci i det 74. minutt. Seks minutter senere ble også gjestene redusert til ti mann da Matej Rynes fikk sitt annet gule kort.

Kampen sto og vippet på slutten. Rett før Icardis vinnermål reddet Galatasaray-keeper Fernando Muslera med ansiktet da innbytter Tomas Wiesner hadde vinnermålet på foten.

Romelu Lukakus utligning ga Roma 1-1 borte mot Feyenoord, som hjemme i Rotterdam tok ledelsen ved Igor Paixão på overtid i første omgang.

Uavgjort ble det også mellom Sjakhtar Donetsk og Marseille, etter at Eguinaldo utlignet for det ukrainske «hjemmelaget» i tredje overtidsminutt i Hamburg.

Rett etter ble Galatasarays danske forsvarer Victor Nelsson utvist, og minutter senere utlignet Jan Kuchta med et hodestøt.

Joel Mvuka startet for Young Boys og spilte en time da det ble 1-3-tap hjemme for portugisiske Sporting Lisboa.