Menu
Beyoncé stilte i hvit cowboyhatt på Grammy-prisen i februar – som rene forvarselet om countrylåtene som var i vente. Her deler hun et kyss med ektemannen Jay Z. Foto: AP

Amerikansk countrystasjon måtte krype til korset – og spille Beyoncés nye låt

Først sa radiostasjonen i Oklahoma at man ikke kom til å spille Beyoncés nye countrysingel «Texas Hold 'Em». Nå har den måttet krype til korset.

Av NTB | 14.02.2024 17:42:02

Kultur og underholdning: Det skjedde etter at en Beyoncé-fan i sosiale medier delte historien om hvordan han angivelig ba radiostasjonen KYKC spille sangen, og fikk følgende svar: «Hei, vi spiller ikke Beyoncé fordi vi er en radiostasjon som spiller countrymusikk», ifølge NPR.

Svaret gikk viralt, og dermed våknet hele bikuben – som er kallenavnet på Beyoncés trofaste fans – til live og begynte å etterspørre «Texas Hold ‘Em».

Bare timer etter postet KYKC en skjermdump av sin kommende spilleliste, og lovet at Beyoncés countrylåt snart ble å høre. I kommentarfeltet forsvarte radiostasjonen seg med at de ikke hadde hatt tilgang til låten før, og at lokale lyttere «ikke egentlig vil at vi skal spille den».

«Texas Hold ‘Em» er en av de to nye låtene som popsangeren slapp under Super Bowl. Den andre heter «16 Carriages», og de er en forsmak på hennes album, som slippes 29. mars.

De siste månedene har Beyoncé stadig vekk dukket opp i cowboyhatt – senest under Grammy-prisutdelingen. Nå skriver Variety at hennes nye countryflørt er blitt det store samtaleemnet i musikkbransjen. Det store spørsmålet er:

Vil countrystasjonene, tradisjonelt svært konservative, spille Beyoncés nye sanger? Kvinnelige utøvere sliter allerede, og det er også tøft for ikke-hvite countryartister. Svarte, kvinnelige countryartister med radiosuksess finnes knapt.

Ingen av Beyoncés låter er blitt spilt nok siden søndag til at de har gjort sitt inntog på Billboards countryradioliste, men tirsdag tok plateselskapet hennes grep og sendte dem bredere ut. De gjør det imidlertid bra på Spotify og iTunes sine generelle topplister.

Bo Matthews, sjef for countrystasjonen KBAY i San Francisco, er blant dem som har begynt å spille «Texas Hold ‘Em», til delt begeistring hos lytterskaren. Han tror andre vil følge etter, men at det vil ta tid.

– Country er det hotteste formatet nå, og jeg tror teltet er stort nok for alle disse artistene som vil spille det.

(©NTB)

Flere nyheter: