Menu
Senatet har besluttet å gå videre til en endelig avstemning om pakke med støtte til Ukraina, Israel og Taiwan. Blir den vedtatt, går den videre til Representantenes hus, der den går en uviss framtid i møte. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Ukraina-pakke forserte nytt hinder i Senatet

Senatet stemte mandag for å ta en pakke med bistand til Ukraina, Israel og Taiwan på 95 milliarder dollar videre til en endelig avstemning.

Av NTB | 13.02.2024 04:12:22

Politikk: Avstemningen kan muligens finne sted onsdag, melder Reuters. Om den blir vedtatt av Senatet, går den videre til Representantenes hus.

Der går den en uviss framtid i møte. Kongresskammeret har ikke vedtatt noen ny Ukraina-støtte siden Republikanerne fikk flertall i januar 2023, og speaker Mike Johnson antydet mandag at det er misnøye med Senatets pakke. Republikanerne ønsker at strenge grensesikkerhetstiltak blir inkludert.

– Nå, i fraværet av en eneste endring i politikken på grensa, vil Huset måtte fortsette å jobbe på egen hånd med disse viktige sakene. USA fortjener bedre enn Senatets status quo, sier Johnson i en uttalelse.

Republikanerne insisterte i månedsvis på at en ny pakke med støtte til Ukraina også måtte inkludere tiltak på Mexico-grensa, der migrantstrømmen er stor.

Men i forrige uke snudde de republikanske senatorene og sa nei til en tverrpolitisk pakke som etter fire måneder med forhandlinger ble ansett som den største innsatsen for grensesikkerhet og innvandring på minst et tiår. Det skjedde på oppfordring fra ekspresident Donald Trump.

Samtidig sier Ukraina at de trenger mer våpen i en periode der Russland presser på med fornyede angrep.