Menu
USA jobber med en gisselavtale mellom Israel og Hamas som vil innebære seks uker med ro på krigsherjede Gazastripen, sa president Joe Biden (t.h.) mandag etter samtaler med Jordans kong Abdullah. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB

Biden: USA ønsker seks ukers ro på Gazastripen

President Joe Biden sier USA jobber for en gisselavtale mellom Israel og Hamas som kan lede til seks ukers ro på Gazastripen.

Av NTB | 12.02.2024 23:22:21

Politikk: Biden uttalte seg om Gaza-krigen etter et møte med Jordans kong Abdullah i Washington mandag.

Den amerikanske presidenten har syntes å bli stadig mer frustrert over at Israels statsminister Benjamin Netanyahu ikke lytter til formaninger om å moderere krigføringen på Gazastripen.

Ifølge Biden jobber USA sammen med allierte i regionen om en avtale som skal gjøre slutt på krigshandlingene, sørge for løslatelse av Hamas’ gisler og øke tilførselen av sårt tiltrengt nødhjelp.

Avtalen vil starte med et opphold i krigshandlingene på seks uker, hvor man kan «bruke tida til å bygge noe mer varig», sa Biden.

Kong Abdullah sa at det umiddelbart trengs en varig våpenhvile på Gazastripen. En israelsk bakkeoffensiv mot byen Rafah vil føre til en ny humanitær katastrofe, advarte kongen.

– Vi kan ikke stå bi og la dette fortsette. Vi trenger en varig våpenhvile nå. Denne krigen må ta slutt, sa Abdullah.

Møtet mellom de to skjedde etter at Biden mer kraftfullt har krevd at Israel ikke gjennomfører en bakkeinvasjon av Rafah sør på Gazastripen uten å først ha en plan for å beskytte den palestinske sivilbefolkningen.

Mer enn en million palestinere har samlet seg i byen, som har vært ansett som det siste relativt trygge stedet på Gazastripen.

(©NTB)

Flere nyheter: