Menu
Fernando Alonso tror han kan holde på i Formel 1-sirkuset i mange år til. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Alonso selger inn seg selv som mulig Hamilton-erstatter: – I en god posisjon

Formel 1-veteranen Fernando Alonso mener han bør være aktuell for å erstatte Lewis Hamilton når briten forlater Mercedes etter mange år for å bli Ferrari-fører.

Av NTB | 12.02.2024 11:33:06

Sport: Hamilton rystet nylig motorsportverdenen ved å kunngjøre at han bytter fra Mercedes til Ferrari foran 2025-sesongen. Det betyr at årets Formel 1-VM blir det siste han kjører for laget han er blitt verdensmester med seks ganger.

Spekulasjonen om hvem som overtar lagets ledige sete er allerede i gang. Alonso, som er inne i det siste året av sin toårskontrakt med Aston Martin, slår et slag for sitt eget navn.

– Jeg er klar over situasjonen min, som er veldig unik, sier Alonso, som vant VM-tittelen som Renault-fører i både 2004 og 2005.

– Det er bare tre verdensmestere i startfeltet, og jeg er den eneste som er tilgjengelig i 2025. Så jeg er i en god posisjon, utdyper han.

– Det har ikke vært noe i det hele tatt rundt flytting til Mercedes. Jeg vet at at førermarkedet har «startet», men dette kommer ikke til å påvirke meg i forberedelsene til sesongen. Om jeg ønsker å fortsette å kjøre etter denne sesongen, vil den første samtalen være med Aston Martin. Jeg har tiltro til dette prosjektet, og det er min hovedprioritet, sier Alonso uten å stenge noen dører.

– Om vi ikke kommer til enighet, vet jeg at jeg er attraktiv for andre lag. Jeg kommer ikke til å bli i Formel 1 bare for å ha det gøy. Jeg er ikke den typen person eller fører. Så la oss se hvilke alternativer som finnes.

– For noen år siden ville jeg sagt at 41 eller 42 år er grensen. Men i fjor så jeg at jeg var motivert og presterte bra. I vinter har jeg overgått forventningene når det kommer til fysiske tester, så om jeg er motivert og klar for å forplikte meg, kan jeg kjøre til jeg er 48, 49 eller kanskje til og med 50, sier han.

I fjor endte Alonso på 4.-plass i førermesterskapet, bak Max Verstappen, Sergio Pérez og Hamilton. I 2024 blir han den første føreren noensinne som kjører 400 Formel 1-løp.

Om en drøy uke starter testingen i Bahrain, der også første Grand Prix-løp kjøres 2. mars.

Alonso har imponert for Aston Martin tross sin godt voksne alder (42), og det britiske laget ønsker angivelig å forlenge avtalen med ham. Han sier også selv at førsteprioriteten er å bli der han er.

Spanjolen har fått fornyet tro på at han kan holde på i mange år til dersom motivasjonen er der.

(©NTB)