Menu
Fiskeriministeren vil tiltrekke flere jenter og kvinner til fiskerinæringen og har satt av 2 millioner kroner til dette arbeidet. Bildet er tatt i 2015 ved Gryllefjord på utsiden av Senja. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Fiskerinæringen får to millioner kroner til å tiltrekke seg flere jenter

Flere jenter i fiskerinæringen er ønsket til fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth (Ap). Nå deler hun ut 2 millioner kroner til likestillingsarbeid.

Av NTB | 06.02.2024 16:02:36

Økonomi og næringsliv: – Det er viktig for jenter å ha kvinnelige rollemodeller som viser at dette er et yrke også for dem, sier Myrseth i en pressemelding.

Hun sier at hvis holdninger i næringen skal endres, er det nødvendig at både kvinner og menn lærer at man kan jobbe i denne næringen uansett kjønn.

Flere kvinner har fortalt til medier om trakassering og mobbing i fiskeryrket.

Pengene deles ut etter at regjeringen i høst etterlyste prosjekter som søkte støtte til likestillingsarbeidet i fiskerinæringen. Det kom inn 19 søknader, og av disse har 12 ulike prosjekter fått til sammen 1,94 millioner kroner.

Prosjektene retter seg mot både kvinner og menn, men fiskeriministeren presiserer at hovedmålet er å få opp andelen kvinner i næringen.

Flere av prosjektene bygger nettverk for kvinner i bransjen.

– De vil øke rekrutteringen og vise omverdenen at det også finnes flinke kvinnelige fiskere, sier Myrseth.

(©NTB)

Flere nyheter: