Menu
FrP-leder Rune Midtun er hoderystende til posisjonens gjentatte forsøk på omgåelse av de demokratiske funksjonene i samfunnet. FOTO: RH/ E. Solberg

Prøver flere juridiske knep for Nilsen

Posisjonen i Karmøy prøver nå på nytt å få tidligere Jarle Nilsen (Ap) inn i en fast stilling som «ekstra ordfører». Rune Midtun i Karmøy-FrP er klar på at det ikke blir aktuelt å akseptere.

Av Egil M Solberg | 25.01.2024 08:27:25

Politikk: Posisjonen står fast ved at eks-ordfører Jarle Nilsen skal ha en politiske stillingen. Nå har de fått kommuneadvokaten til å se på hvilke juridiske krumspring de kan gjøre for å få dette til.

Den juridiske anbefalingen handler om frikjøp knyttet til verv som folkevalgt, i kraft av å være kommunestyrerepresentant.

For å få det til må kommunestyret vedta en forskriftsendring i den lokale forskriften om folkevalgtes godtgjøring. Noe det er hjemmel for å gjøre i kommuneloven, men ikke flertall for uten stemmene fra Arbeiderpartiet.

Det betyr at saken igjen vil handle om habilitet. Skal Arbeiderpartiet i Karmøy kunne stemme over å gi seg selv avgjørende makt i kommunen, stikk i strid med valgresultatet?

Midtun opplyser til Radio Haugaland at ordfører Leiv Arne Marhaug (H) på bakrommet også har foreslått en tilsvarende stilling som politisk rådgiver for FrP, om de stemmer for forslaget om Jarle Nilsen sin politiske stilling. Men FrP på Karmøy vil ikke være med på et slikt forslag. Da må kommunen først gjøre varaordfører til heltidsstilling, mener Midtun.

Flere nyheter: