Menu
Politiets bombegruppe ble sendt til haugesund etter at en mistenkelig gjenstand ble funnet. Naboer fortalte i natt om et smell. FOTO: Privat

Mann pågrepet etter melding om smell i Haugesund

En mann er pågrepet etter at politiet fikk melding om et smell på en privatadresse i Haugesund natt til fredag. Politiets bombegruppe er tilkalt.

Av NTB | 19.01.2024 10:03:15

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet fikk melding om smellet like etter klokken 03.30 natt til fredag. Det skjedde i et hus i nærheten av Haugesund sentrum. På bakgrunn av funn på stedet ble politiets bombegruppe i Oslo bedt om å komme.

– Det er ingenting som tyder på at smellet er utløst av skudd, og vi er ikke kjent med at noen er skadd. Vi vil gjøre ytterligere undersøkelser på adressen i løpet av dagen, og det er derfor vakthold på stedet inntil videre, sier politiadvokat Sidsel Tunestveit i en pressemelding.

Beboere i andre leiligheter i huset ble evakuert, og huset er nå tomt, ifølge politiet.

Da de ankom stedet, kom de i kontakt med en mann som bor på adressen. Han ble pågrepet og sitter i varetekt og er blitt avhørt.

To andre menn som var i leiligheten, ble innbrakt, men er nå løslatt. Til Dagbladet opplyser Tunestveit at den pågrepne mannen i 30-årene er siktet for uforsiktig omgang med eksplosiver etter hendelsen.

– Vi er i en tidlig fase av etterforskningen og må derfor være tilbakeholdne med informasjon. Det er gjennomført avhør av mannen som sitter i arrest, samt et vitne. Vi kan foreløpig ikke gå inn på hva de har forklart, sier Tunestveit.

Flere nyheter: