Menu
Vår Energi får 16 nye lisenser. Her et bilde fra Goliat plattformen. FOTO: Vår Energi

Vår Energi er tildelt 16 nye lisenser på norsk sokkel

Vår Energi er tildelt 16 nye produksjonslisenser på norsk sokkel, hvorav 4 som operatør, i forbindelse med Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) for 2023.

Av Egil M Solberg | 16.01.2024 18:51:23

Næringsliv: Vår Energi er ett av de raskest voksende olje og gass-selskapene i verden, og en betydelig leverandør av olje og gass til Europa.

Kontinuerlig tilgang til nytt leteareal er selve bærebjelken for videre vekst, verdiskaping og utvikling av norsk sokkel, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Vår Energi tilbys lisenser i både Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet – de fleste i områder nær eksisterende infrastruktur, i tråd med selskapets hub-strategi.

Rune Oldervoll, EVP Exploration and Production er godt fornøyd:

– Jeg er svært glad for å se at vi tilbys lisenser i alle våre nøkkelområder på norsk sokkel. Vi fortsetter å bygge ut den allerede robuste porteføljen vår, og styrker selskapets posisjon som en ledende operatør – spesielt i nord. Alle de nye lisensene støtter den langsiktige vekststrategien vår, og gir oss kontinuitet i arbeidet med å utvikle muligheter og skape verdier, sier han.

Vår Energi tilbys også lisenser vest i Barentshavet – i områder som foreløpig er mindre kjent.

CEO i Vår Energi, Nick Walker forklarer:

– I tillegg til muligheter i og rundt eksisterende felt, intensiverer vi nå arbeidet med å utvikle mulighetene i områdene vest i Barentshavet – hvor vi virkelig utnytter vår lete-ekspertise. Norge er en viktig leverandør av energi til Europa, og tilgang til nye letearealer er helt avgjørende for å befeste vår posisjon som en pålitelig leverandør, opplyser han.

Vår Energi er tildelt følgende lisenser: (op) = operatør

* Nordsjøen: 4 (1 op)
* Norskehavet: 5 (1 op)
* Barentshavet: 7 (2 op)

Resultatene ble kunngjort av Energidepartementet i dag.

Flere nyheter: