Menu
Ulykken skjedde med en byggeheis i Ursvik i Sundbyberg like nord for Stockholm mandag i forrige uke. Foto: Fredrik Sandberg /TT / NTB

Heismontør kastes ut fra svensk byggeplass etter dødsulykke

Et svensk heismontørselskap får ikke lenger jobbe på byggeplassen i Sundbyberg like nord for Stockholm etter forrige ukes dødsulykke.

Av NTB | 20.12.2023 16:09:38

Ulykker og naturkatastrofer: Fem mennesker mistet livet i ulykken på byggeplassen mandag 11. desember.

Onsdag opplyste hovedentreprenøren Andersson Company til P4 Stockholm at selskapet hever avtalen med heismontøren ABC Bygghissar mens ulykken er under etterforskning.

ABC Bygghissar monterte byggeheisen. Selskapet som konstruerte heisen, har opplyst at den kan ha blitt installert feil. Produsenten var onsdag i forrige uke på ulykkesstedet for å bistå i etterforskningen.

Ulykken skjedde da byggeheis raste 20 meter ned på byggeplassen. En ekspertgruppe ble etter ulykken kalt inn for å identifisere de fem omkomne.

Myndighetene visste da med stor sannsynlighet hvem de fem er, men fordi de hadde fått alvorlige skader i ansiktet, var det vanskelig å vite hvem som er hvem. Det opplyste overlege Johanna Loisel ved Rättsmedicinalverket til Sveriges Radio forrige onsdag.

De omkomne var ansatt av en underentreprenør til hovedentreprenøren Andersson Company.

(©NTB)

Flere nyheter: