Menu
En mann ble i slutten av november skutt flere ganger utenfor Mossehallen. Nå er tre menn pågrepet i saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tre svensker pågrepet for skytingen ved Mossehallen i november

Politiet har pågrepet tre personer, mistenkt for skytingen ved Mossehallen 28. november. De tre er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

Av NTB | 18.12.2023 12:30:01

Kriminalitet og rettsvesen: Pågripelsene har skjedd etter et godt samarbeid med svenske myndigheter, og pågripelsene ble foretatt i Sverige, skriver politiet i en pressemelding.

– En person ble pågrepet noe tid tilbake, mens de to andre ble pågrepet søndag kveld. Alle tre er begjært utlevert til Norge og befinner seg fortsatt i svensk varetekt, skriver politiet.

Overfor NTB sier påtaleansvarlig Christian Finnanger at den første pågripelsen skjedde i månedsskiftet november/desember.

– Den første pågripelsen skjedde i Stockholm-regionen, mens de to siste ble pågrepet i Göteborg-regionen. Årsaken til at vi ikke har sagt noe om den første pågripelsen, er av hensyn til pågripelsene i søndag, sier politiadvokaten.

Mannen lå de første dagene etter skytingen i koma på sykehus, men politiet har ikke sagt noe om helsetilstanden hans de siste par ukene.

– Han er fortsatt i en slik helsetilstand at vi ikke har fått gjennomført avhør, sier Finnanger.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvor mange skudd som traff mannen.

– Vi utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser, men vi har ikke flere mistenkte per nå, sier Finnanger.

Han forteller at etterforskningen viser at de pågrepne har knytinger til kriminelle nettverk i Sverige, men det er for tidlig å konkludere med hvilke konflikter som ligger bak som motiv for hendelsen.

Politiadvokaten vil heller ikke si hvilke kriminelle nettverk det er snakk om.

Politiet har tidligere sagt at hendelsen ikke har noen direkte tilknytning til Moss.

Det var på ettermiddagen 28. november at politiet fikk melding om skyteepisoden utenfor Mossehallen. En mann ble truffet av flere skudd, men politiet har så langt ikke gått ut med hvor mange.

Politiet mener å ha god oversikt over hendelsesforløpet den 28. november og de pågrepnes rolle i dette.

Flere nyheter: