Menu
IHF-president Hassan Moustafa (til høyre) hilser på den norske håndballpresidenten Kåre Geir Lio (til venstre) under en pressekonferanse på VMs siste dag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

IHF-topp åpner for VM-endring – norsk håndballpresident lei av gnåling fra mediene

IHF-president Hassan Moustafa ble presset på en VM-pressekonferanse søndag. Håndballpresident Kåre Geir Lio forsvarte ham og kalte norske medier «gnålete».

Av NTB | 17.12.2023 16:29:59

Sport: Moustafa fikk en rekke spørsmål fra norske reportere om VM-gruppetrekningen.

Vertsnasjonene Norge, Sverige og Danmark fikk til en viss grad styre i hvilken gruppe noen av de hardeste motstanderne skulle havne.

Opplegget fikk knallhard kritikk underveis i mesterskapet og ble av mange betegnet som «rigging».

– Etter VM skal vi evaluere dette rundt gruppetrekningen. Dersom vi får signaler fra spillere og ledere om at vi bør gjøre endringer, så vil vi vurdere grep, sa Moustafa.

– Men vi må gi noe til arrangørene fordi de arrangerer. De har allerede brukt mye penger.

Norges håndballpresident Kåre Geir Lio var med på seansen og støttet Moustafa i det aller meste og sa at alt rundt VM skulle diskuteres.

Lio var klar på at han var lei av norske mediers «gnåling om saken i 20 dager». Dette dreide seg om kritikken omkring gruppeoppsettet.

Om at hele 32 deltakerland deltok i VM og førte til en haug gigantseirer, svarte Moustafa slik:

– Alle starter i det små. Vi må gi sjanse til de mindre nasjonene utenfor Europa. Da jeg ble IHF-president var det bare håndball i Europa.

Det er vanlig at Moustafa og noen av hans nøkkelfolk stiller til en medieseanse på VMs siste dag. Egypteren er ellers omtrent ikke tilgjengelig for intervjuer under mesterskap.

(©NTB)

Flere nyheter: