Menu
Victoria Carl. Foto: Heiko Junge / NTB

Tyske Victoria Carl til topps på 10-kilometeren under prøve-VM i Trondheim – svak norsk dag

Victoria Carl hadde en kjempedag i skisporet og vant 10-kilometeren i prøve-VM i Trondheim. Astrid Øyre Slind ble best av de norske, men havnet utenfor pallen.

Av NTB | 17.12.2023 14:09:59

Sport: Carl hadde en sterk åpning og ledet med ni sekunder da hun passerte to kilometer. Ebba Andersson lå 6,8 sekunder bak, mens flere av de andre konkurrentene allerede hadde gitt tyskeren et stort forsprang.

– Hun har hatt en pangåpning, sa NRK-ekspert Therese Johaug.

Carl fortsatte å gå glimrende i skisporet og til slutt var kun Andersson var innenfor rekkevidde til å hindre tysk seier. Det gikk ikke. Hun kunne til slutt heller ikke tukte amerikanske Rosie Brennan, som tok annenplassen.

Andersson vant lørdagens 20-kilometer med skibytte, mens Kristine Stavås Skistad stakk av med seieren under fredagens sprint. I 2025 blir det ski-VM i Trondheim. Helgens renn var derfor en viktig testkjøring for arrangøren.

Verken Anne Kjersti Kalvå eller Frida Karlsson stilte til start under søndagens renn. Begge har slitt med kroppen og klarte ikke følge teten under lørdagens 20-kilometer med skibytte.

Julie Bjervig Drivenes erstattet Kalvå, mens Johanna Hagström fikk plassen til Karlsson. Drivenes måtte bryte underveis på 10-kilometeren. Hun fullførte heller ikke 20-kilometeren lørdag.

(©NTB)

Flere nyheter: