Menu
Kajsa Vickhoff Lie leverte godt i Frankrike søndag. Foto: Marco Trovati / AP Photo / NTB

Vickhoff Lie på pallen i verdenscuprennet i Val d’Isère: – Helt sykt

Kajsa Vickhoff leverte et kjempeløp og kjørte inn til 2.-plass i super-G-rennet i franske Val d'Isère søndag.

Av NTB | 17.12.2023 13:09:38

Sport: Vickhoff Lie kjørte sterkt mellom første og andre mellomtid og hadde grønne tider nedover løypa. Bærum-alpinisten var ikke like rask i avslutningen, men la seg inn på en andreplass, 0,44 sekunder bak vinneren Federica Brignone fra Italia.

– Det er helt sykt. Jeg er utrolig fornøyd. Jeg vet at jeg har farten inne i år, men jeg har bare ikke skjønt hva jeg skal gjøre i renn, sa Vickhoff Lie til Viaplay.

Plasseringen er en klar sesongbeste for 25-åringen. Hun har ikke vært innenfor topp ti så langt i sesongen. Vickhoff Lie står nå med fire pallplasser i verdenscupen. Hennes hittil eneste seier kom i utforrennet i Kvitfjell i mars i år.

– Det var et kjempeløp. Hun var på «limit» noen steder, men det er det man må være i super-G, sa landslagstrener Tim Gfeller til Viaplay etter søndagens løp.

Sofia Goggia ble nummer tre, 59/100 sekund bak lagvenninne Brignone.

Ragnhild Mowinckel traff ikke like godt og havnet tidlig et stykke bak ledertiden. Hun kjørte i mål som nummer tolv, 2,46 bak vinneren.

Pallkampen åpnet seg opp da flere forhåndsfavoritter kjørte ut. Mikaela Shiffrin traff godt på toppen, men kjørte ut før fjerde mellomtid. Italienske Marta Bassino og sveitsiske Lara Gut-Behrami kom seg heller ikke hele veien til mål.

18 av 58 startende kjørte ut i den tøffe super-G-løypa.

Inni Wembstad røk korsbåndet på trening i St. Moritz forrige uke og var ikke med til fartshelgen i Frankrike.

(©NTB)

Flere nyheter: