Menu
Sturla Holm Lægreid får ikke starte søndagens fellesstart som følge av at han avfyrte et vådeskudd på hotellet. Foto: Geir Olsen / NTB

Lægreid avfyrte vådeskudd på hotellet: – Veldig lei meg

Skiskytter Sturla Holm Lægreid straffes med startnekt på fellesstarten søndag etter å ha avfyrt et vådeskudd på hotellet. Episoden skjedde fredag.

Av NTB | 17.12.2023 11:10:09

Sport: Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) opplyser i en pressemelding at Lægreid ikke får starte søndagens renn som følge av brudd på sikkerhetsreglene til forbundet. Ifølge NRK skal den norske profilen ha avfyrt et vådeskudd på hotellet.

Ingen personer ble skadd i episoden, skriver IBU.

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde, og jeg vil beklage til hele skiskytterfamilien, mine lagkamerater og til hotelleieren. Dette er en brutal påminnelse for meg og andre skiskyttere om hvor viktige reglene er, sier Lægreid i en uttalelse.

Skiskytteren sier at uhellet skjedde under forberedelsene til sprinten fredag. Han gjorde rutiner som vanlig.

– Men forskjellen var at denne gangen fikk vi skuddene på hotellet, ikke nede i bua, slik som vi alltid gjør. Da jeg senere gjorde tørrtrening, slik som jeg pleier, så avfyrtes et vådeskudd i tørrtreningsarealet mot en vegg, sier Lægreid til NRK.

Lægreid var lørdag hos politiet for å skrive rapport om episoden. De skal etterforske saken, men ifølge Lægreid får det trolig ingen andre konsekvenser enn at han utelukkes fra søndagens renn.

Sportssjef Per Arne Botnan forteller til NRK at de heretter vil være fast bestemt på å få skuddene på stadion og ikke på hotellet.

– Om det er en medvirkende årsak, det vet jeg ikke. Vi har i hvert fall sagt det nå, at heretter får de startnummer i bua og ammunisjon på standplass, slår Botnan fast.

(©NTB)

Flere nyheter: