Menu
Mattis Stenshagen vant 20-kilometeren i Finland. Foto: Geir Olsen / NTB

Stenshagen og Theodorsen til topps i skandinavisk cup i Finland

Mattis Stenshagen vant herrenes 20 kilometer fristil i skandinavisk cup i finske Vuokatti søndag. Silje Theodorsen var best blant kvinnene.

Av NTB | 17.12.2023 10:39:55

Sport: Dermed kan de begge få sjansen i den neste verdenscupperioden.

Det var mye i potten i åpningshelgen i skandinavisk cup. Sammenlagtlederne kan nemlig bli plukket ut i den neste verdenscupperioden som inneholder Tour de Ski. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum opplyser til NTB at lederen av skandinavisk cup kan settes inn i stedet for en sprinter.

Stenshagen leder blant herrene, mens Theodorsen topper kvinnenes sammenlagtliste. Det er ikke endelig klart at duoen får Tour de Ski-billett.

Det ble til slutt en duell mellom en flokk norske løpere i Vuokatti. Mot slutten sto seieren mellom Stenshagen og Håvard Moseby. Stenshagen slo landsmannen på målstreken og kunne juble for seier.

Alle de elleve beste var norske. Andreas Fjorden Ree ledet på siste mellomtid, men Støren-løperen fikk det tøft de siste 3,5 kilometerne og ble nummer sju, 23 sekunder bak Stenshagen.

Emil Iversen ble nummer åtte. Trønderen mistet landslagsplassen foran denne sesongen og satser privat.

Tromsø-jenta Theodorsen gikk til topps i kvinnerennet tidligere søndag. Det ble firedobbelt norsk i de finske løypene med Nora Sannes, Sofie Nordsveen Hustad og Johanne Hauge Harviken bak vinneren.

Det var åtte norske og to finske kvinner blant de ti beste.

(©NTB)

Flere nyheter: