Menu
Natt til søndag er flere fjelloverganger stengt på grunn av dårlig vær. Bildet er fra 2021 og viser stengt fjellovergang mellom Østlandet og Vestlandet på riksvei 52 ved Bjørberg. Foto: Statens vegvesen / webkamera / NTB

Uvær fører til stengte veier i Nordland

I Nordland er E12 mellom Tverrvatnet og Umbukta og E6 over Saltfjellet stengt på grunn av uvær. Også lenger sør er det stengte fjelloverganger.

Av NTB | 17.12.2023 03:29:39

Økonomi og næringsliv: Vegvesenet melder at E12 mellom Tverrvatnet og Umbukta i Nordland er stengt. Årsaken er uvær. Vegvesenet skal gjøre en ny vurderingen av strekningen ved 6-tiden søndag.

Også E6 over Saltfjellet er stengt på grunn av dårlig vær. Her skal det gjøres en ny vurdering klokken sju søndag.

E10 Bjørnfjell i Narvik var stengt en periode natt til søndag på grunn av snøfokk og vanskelige kjøreforhold, men ble ved 2-15-tiden åpnet for trafikk.

– Vi anbefaler å sjekke yr.no og 175.no før du reiser ut og kjører. Ha varme klær og mat i bilen. Vi anbefaler også å ha en spade, sier Synnøve Lukassen i Vegtrafikksentralen Nord til NRK.

Også sør i landet er det stengte fjelloverganger. Det gjelder blant annet riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 15 Strynefjellet. Veiene er i første omgang stengt til henholdsvis klokken 9 og 10 søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: