Marius Lindvik tok sesongens første pallplass da han ble nummer to i Engelberg. Foto: Geir Olsen / NTB

Hopp: Norsk opptur i Engelberg – Lindvik tok sesongens første pallplass

De norske hopperne fikk en etterlengtet opptur i Engelberg etter en tøff sesongstart. Marius Lindvik havnet på pallen for første gang denne sesongen.

Av NTB | 16.12.2023 18:00:18

Sport: 25-åringen ble nummer tre i førsteomgang, og i finalen vartet han opp med et kjempehopp på 135,5 meter. Det holdt til andreplass bak tyske Pius Paschke. Østerrikske Stefan Kraft ble nummer tre.

Det ble en etterlengtet norsk opptur i den sveitsiske byen Engelberg. Før finalerunden var det hele fire nordmenn innenfor de ti øverste plassene.

Blant dem var Johann André Forfang, som lå på 8.-plass etter den første runden. I finalen slo han til med et kanonhopp på 143,5 meter som sendte han i ledelsen. Gode forhold gjorde at hoppet likevel ikke holdt til mer enn en 6.-plass til slutt.

Halvor Egner Granerud vippet Forfang av toppen, men også han måtte se flere hoppe forbi ham på resultatlista. Han endte til slutt på 4.-plass.

Kristoffer Eriksen Sundal falt to plasser fra første runde og ble nummer sju.

Daniel-André Tande kvalifiserte seg så vidt til finaleomgangen, men klarte å hoppe seg opp tre plasser til 27.-plass.

Fredrik Villumstad kvalifiserte seg ikke til finalen. Han endte som nummer 31 i konkurransen.