Menu
Lørdag er det demonstrasjoner for fred i Gaza over hele Norge. Over 100 organisasjoner og partier står bak markeringene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Lørdag er det Gaza-demonstrasjoner over hele landet

Lørdag er det demonstrasjoner for fred i Gaza over hele Norge. Over 100 organisasjoner og partier står bak markeringene.

Av NTB | 16.12.2023 06:09:43

Kriminalitet og rettsvesen: LO, Unio, Den norske kirke, Amnesty og Redd Barna er blant arrangørene når det i over tjue byer og tettsteder skal demonstreres for fred i Gaza, skriver Klassekampen.

– Uansett politisk farge mener nesten alle i Norge at bombingen av folk i Gaza må stoppe, sier Line Khateeb, leder i Palestinakomiteen.

Etter mer enn to måneder med krig er situasjonen for sivile på Gazastripen katastrofal. Ifølge FN er rundt 18.000 palestinere drept, over 70 prosent av dem er kvinner og barn.

Lørdag har demonstrantene tre krav: Stopp drapene på barn og sivile i Gaza, forsvar folkeretten og løslat sivile gisler og vilkårlig fengslede.

– Kravene er brede og formulert slik at organisasjoner som ikke ønsker å være politiske kan tilslutte seg. Vi mener det er viktig å få visst at støtten til palestinerne er enorm i Norge, sier Khateeb.

I Oslo er markeringen klokken 13 på Eidsvolls plass foran Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: