Menu
Jens Lurås Oftebro falt under fredagens kombinertkonkurranse i Ramsau. Foto: Heikki Saukkomaa / NTB

Oftebro i bakken da Riiber ble toer i Ramsau – står over lørdagens renn

Det gikk galt for Jens Lurås Oftebro under hoppdelen av kombinertkonkurransen i østerrikske Ramsau fredag. Jarl Magnus Riiber kom på 2.-plass.

Av NTB | 15.12.2023 22:19:47

Sport: Oftebro ledet konkurransen etter å ha knepet seg foran landsmann Jørgen Graabak i langrennsdelen. Da han skulle hoppe for seier gikk det galt. Den norske kombinertløperen forlot imidlertid bakken på egen maskin.

– Det så ut som det gikk bra med han. Vi har en lege som ser på ham. Han er nok proppfull av adrenalin. Forhåpentligvis er det ingenting, og det er det vi håper på, sa sportssjef Ivar Stuan til NRK etter rennet.

I kveldstimene forteller landslagslege Anders Heen til statskanalen at Oftebro ikke stiller til start lørdag, men at nordmannen har det bra.

– Så lenge han har litt symptomer, så er han ikke klar for konkurranse. Det var en grei avgjørelse å ta. Han mistet ikke bevisstheten, men har blitt vurdert på sykehuset. Han er vurdert til å ha en mild hjernerystelse, sier Heen.

Johannes Lamparter vant konkurransen.

Verdenscupleder Riiber endte på 9.-plass i langrennet tidligere fredag, men 26-åringen klatret på resultatlista med et godt hopp. Det holdt likevel ikke til seier.

Hoppdelen av konkurransen ble utsatt med et snaut kvarter på grunn av mye vind i bakken.

Espen Bjørnstad leverte tidligere i hoppkonkurransen et flott svev på 93 meter. Trønderen var klar på at han ikke lot seg påvirke av forholdene.

– Vi er vant til dette, så jeg følte ikke at det var noe problem. Hoppet kunne definitivt vært bedre, men det var helt klart brukbart, sa Bjørnstad til NRK.

Den japanske veteranen Yoshito Watabe falt og fikk seg også en vond smell i hoppkonkurransen. 32-åringen kom seg imidlertid raskt på beina og ble hjulpet ut av bakken.

(©NTB)

Flere nyheter: