Magnus Carlsen tok første stikk i finaleduellen mot Wesley So i Champions Chess Tour-finalen i Toronto. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen tok første stikk i Champions Chess Tour-finalen – 1-0 mot Wesley So

Det norske sjakkesset Magnus Carlsen viste solide takter da han gikk opp til 1-0 i finaleduellen mot Wesley So i Champions Chess Tour-finalen i Toronto.

Av NTB | 15.12.2023 21:00:35

Sport: Sluttspillsformatet fungerer slik at vinneren kåres gjennom best av tre kamper, der hver kamp består av fire partier.

I det første partiet fredag havnet Carlsen i små problemer med svarte brikker.

– Magnus har vært dårlig i disse stressende situasjonene med dårlig tid. Der så vi et klassisk «Carlsensk» øyebrynsløft, sa TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer underveis i det første partiet.

Nordmannen hentet seg imidlertid inn og sikret remis.

– Jeg hadde regnet feil på et tidspunkt, så da måtte jeg endre plan. Praktisk følte jeg likevel at det ikke var noen problemer, sa Carlsen selv til rettighetshaveren.

Også det andre partiet endte med remis, før Carlsen vant det tredje. Dermed ville han være sikret første stikk med minimum remis i det fjerde partiet. Det maktet ham.

Carlsen sikret seg torsdag finale etter å ha slått Fabiano Caruana 2-0 i kamper.

Sluttspillet i Toronto samlet de åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer. Carlsen vant tre av dem.

Nordmannen er regjerende mester etter seier i CCT-sluttspillet i fjor. Vinnerpremien i turneringen er på nærmere 2,2 millioner kroner.