Menu
Røyk stiger opp fra Khan Younis etter israelske angrep fredag. Al Jazeera-kameramann Samer Abu Daqqa ble drept i et israelsk angrep der fredag. Foto: Mohammed Dahman / AP / NTB

Kameramann fra Al Jazeera drept på Gazastripen

TV-kanalen Al Jazeeras kameramann Samer Abu Daqqa er drept på Gazastripen, opplyser kanalen.

Av NTB | 15.12.2023 19:19:35

Økonomi og næringsliv: Al Jazeera meldte tidligere at to av deres journalister var såret i angrep i Khan Younis sør på Gazastripen. De skal ha blitt truffet av en rakett avfyrt fra en drone.

Wael al-Dahdouh ble såret i hånden og får behandling, mens Samer Abu Daqqa ble såret i en skolebygning i Khan Younis. Ifølge kanalen klarte ikke ambulansen å komme seg fram til ham.

Omar sier at det ble gjort forsøk på å sammen med Røde Kors etablere en trygg korridor som redningsmannskapene kunne bruke for å nå ham mens bombene fortsatte å falle. Dette tok mer enn fem og en halv time, samtidig som Abu Daqqa lå blødende.

Da hjelpen omsider kom fram, hadde han dødd av skadene, ifølge Omar. Kanalen skriver at han etterlater seg fire barn.

Ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ) er 64 journalister og andre pressefolk drept i løpet av krigen på Gazastripen. Blant disse er 57 palestinere, fire israelere og tre libanesere.

Journalist Ismail Abu Omar forteller til Al Jazeera at Abu Daqqa fikk alvorlige skader i angrepet, og at han ikke var i stand til å forflytte seg på egen hånd.

Dahdouh, den andre som ble såret i angrepet, ble særlig velkjent for seerne i Midtøsten da hans kone, sønn, datter og barnebarn ble drept i et israelsk flyangrep. TV-kanalen viste bilder av den gråtende korrespondenten ved siden av likene av kona og barna på et sykehus.

Flere nyheter: