Menu
Jordans utenriksminister Ayman al-Safadi på pressekonferansen etter møtet om Gaza-situasjonen med utenriksministre fra Midtøsten, Norden og Benelux-landene i regjeringens representasjonsanlegg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Eneste løsning er at Palestina blir en egen stat, sier Jordans utenriksminister

Jordans utenriksminister Ayman al-Safadi var tydelig i sin tale etter møtet med utenriksministerne i Oslo fredag.

Av NTB | 15.12.2023 16:59:48

Krig og konflikter: Fredag møttes utenriksministre fra Midtøsten, Norden og Benelux-landene for å diskutere situasjonen på Gazastripen. Møtet ble avholdt i det samme rommet som Oslo-avtalen ble signert i for 30 år siden.

– Spørsmålet er hvorfor vi ikke har klart å komme oss dit hvor Oslo-avtalen peker. Det enkle svaret er at Israel ikke forplikter seg til avtalen, sa al-Safadi på en pressekonferanse etter møtet.

Han siktet til at Oslo-avtalen skulle fungere som en overgang til en selvstendig palestinsk stat.

– Det skjedde ikke. Tvert imot ser vi at okkupasjonen fortsetter.

Jordans utenriksminister pekte videre på at humanitær hjelp til befolkningen i Gaza må være den aller største prioriteten akkurat nå.

– Når vi får til det, må vi finne ut av hvordan vi skal forsikre oss om at dette ikke skjer igjen. Den eneste løsningen er at Palestina blir en egen stat, sa al-Safadi og utdypet:

– I dag var en mulighet til å diskutere hvordan vi kan gjøre det som er rett. Det er å løse konflikten, basert på en tostatsløsning, og å nekte de radikale som sier nei til å definere framtiden vår.

(©NTB)

Flere nyheter: