Menu
Johannes Thingnes Bø. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB

Johannes Thingnes Bø mot pallplass i Lenzerheide – skjøt seg bort fra seieren

Johannes Thingnes Bø ligger an til å ta 2.-plassen på fredagens skiskyttersprint under prøve-VM i Lenzerheide.

Av NTB | 15.12.2023 15:20:10

Sport: Stryningen gikk ut som nummer 53, men det er fortsatt flere skiskyttere ute i løypa. De antatt beste har gått i mål.

Thingnes Bø gikk på én bom på liggende skyting, men hentet seg mesterlig inn med fullt hus på stående og gikk ut bare 4,5 sekunder bak den ledende tyskeren Benedikt Doll.

Den regjerende verdenscupvinneren klarte likevel ikke å ta igjen Doll og gikk i mål på en foreløpig 2.-plass. Han var 5,4 sekunder bak tyskeren.

Sturla Holm Lægreid skjøt fult hus på begge skytingene, men klarte ikke å få opp farten i løypa. Han ligger likevel som nest beste norske på en foreløpig 4.-plass.

Endre Strømsheim ligger i øyeblikket på 11.-plass, mens verdenscupleder Tarjei Bø følger to plasser bak.

De norske skiskytterne har fått en middelmådig start på sesongen med bare to seirer på de fem første individuelle rennene før fredagens sprint.

Tarjei Bø toppet likevel verdenscupen sammenlagt foran svenske Sebastian Samuelsson, som sto over fredagens sprint etter at han testet positivt for korona, og lillebror Thingnes Bø.

Lørdag skal skiskytterherrene gå 12,5 kilometer jaktstart, før det et 15 kilometer fellesstart på programmet på søndag.

Helgens renn i Lenzerheide fungerer også som et prøve-VM. I 2025 skal verdensmesterskapet i skiskyting arrangeres i den sveitsiske fjellandsbyen.

(©NTB)

Flere nyheter: