Menu
Slektninger og venner av gislene på Gazastripen holder en markering i Jerusalem tirsdag. Foto: Leo Correa / AP / NTB

Israel har hentet tre døde israelere ut fra Gazastripen

En sivil fransk-israeler og to israelske soldater er funnet døde av israelske soldater i Gaza. Alle ble bortført da Hamas angrep Israel 7. oktober.

Av NTB | 15.12.2023 13:10:45

Krig og konflikter: Den sivile mannen er identifisert som Elia Toledano (28). Han var blant en rekke unge mennesker som ble tatt som gisler på en musikkfestival i Negev-ørkenen for over to måneder siden.

De to soldatene var begge 19 år gamle, opplyser det israelske militæret (IDF) fredag.

Det er ikke kjent hvordan de døde, heller ikke hvor på Gazastripen likene ble funnet.

Hamas og Islamsk hellig krig bortførte anslagsvis 240 personer til Gazastripen under angrepet 7. oktober. Hamas har ønsket å bruke dem til å få løslatt palestinere som sitter i israelsk fangenskap.

Toledano ble bortført sammen med sin fransk-israelske venninne Mia Shem, som ble sluppet fri sammen med over 100 andre gisler under våpenhvilen i slutten av november.

Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna skriver på X/Twitter at Frankrike er i «dyp sorg» over at Toledano er funnet død.

Fortsatt sitter om lag 135 personer i palestinsk fangenskap på Gazastripen. Hamas krever at Israel stanser bombardementene mot det palestinske området før det er aktuelt å slippe flere fri.

Gruppen har også meldt at flere av gislene er drept i israelske luftangrep.

Israel har siden 7. oktober pågrepet over 4.400 palestinere, hvorav rundt halvparten holdes uten lov og dom, Ifølge en organisasjon som kjemper for palestinske fangers rettigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: