Menu
Dette udaterte bildet publisert av Manchester-politiet viser Alex Batty før han forsvant i 2017. Seks år senere har han omsider kommet til rette og vil snart gjenforenes med bestemoren i England. Foto: Greater Manchester Police / AP / NTB

Savnet gutt kommer hjem til England etter å ha vært borte i seks år

En gutt som forsvant på en ferie i Spania da han var elleve år, er på vei tilbake til familien i Nord-England etter å ha vært sporløst forsvunnet i seks år.

Av NTB | 15.12.2023 12:29:49

Kriminalitet og rettsvesen: Alex Batty, som i dag er 17 år gammel, ble funnet vandrende langs motorveien i nærheten av den franske byen Toulouse av en budbilsjåfør torsdag kveld, etter å angivelig ha flyktet fra et spirituelt samfunn i Pyreneene.

Batty hadde da vært savnet siden 2017, da han ikke kom hjem fra en ferie i Malaga i Spania med sin mor og bestefar. Begge er fremdeles etterlyst i forbindelse med guttens forsvinning.

Politiet i Manchester sier på en pressekonferanse fredag at de samarbeider med franske myndigheter for å hente Batty hjem til England slik at han kan gjenforenes med sin bestemor, som ifølge britiske medier er hans juridiske verge.

– Han blir godt tatt vare på av franske myndigheter for øyeblikket. Vår prioritet er å få ham tilbake til Storbritannia, og å få ham tilbake til familien sin i Oldham så snart som mulig. Det ventes å skje de neste dagene, sier assisterende politisjef Chris Sykes.

Han sier Batty fikk snakke med bestemoren i en videosamtale torsdag kveld, og at politiet fortsatt jobber med å kartlegge de fullstendige omstendighetene rundt forsvinningen hans og hvor han har vært de siste seks årene.

(©NTB)

Flere nyheter: