Antonio Nusa scoret mot Bodø/Glimt torsdag. Foto: Bruno Fahy / Belga / NTB

Nusa-magi i Brugges seier over Bodø/Glimt

Antonio Nusa (18) scoret et flott mål da Brugge slo Bodø/Glimt 3-1 og sikret puljeseieren i conferenceligaen i fotball.

Av NTB | 14.12.2023 23:00:25

Sport: Både Glimt og Brugge var før kampen sikret videre spill i conferenceligaen på nyåret, men det var likevel mye å spille for i torsdagens gruppefinale. Puljevinneren sikret seg nemlig direkte plass i åttedelsfinalen, mens toeren må ut i omspill mot en gruppetreer i europaligaen.

Glimt tapte 0-1 i hjemmekampen mot Brugge og måtte dermed vinne med to mål for å passere belgierne på tabellen.

Hjemmelaget tok tidlig tak i kampen og godt hjulpet av den norske juvelen Nusa sikret de gruppeseieren. Nusa, Igor Thiago og Brandon Mechele scoret for vertene, mens Amahl Pellegrino nettet for Glimt.

Nusa fikk i høst debuten for det norske landslaget og leverte svært godt. Han har imidlertid mistet en rekke kamper grunnet en ryggskade. 18-åringen var nylig tilbake i spill for klubblaget og ble byttet ut etter en times spill torsdag.

Tidligere Glimt-spiller Hugo Vetlesen spilte også fra start for Ronny Deilas Brugge-lag.

Molde ble nummer tre i sin pulje i europaligaen og skal dermed også spille første utslagsrunde i conferenceligaen. Trekningen skjer mandag.

Etter å ha skapt mange sjanser i starten av kampen fikk Brugge hull på byllen etter en snau halvtime. Nusa kom seg fri på siden i feltet og banket ballen i nettaket med venstrefoten.

Men jubelen stilnet svært fort hos de gulkledde. Bare minuttet etterpå fikk Thiago en enkel oppgave med å styre inn 2-1 etter et innlegg fra Maxim De Cuyper.

På tampen fastsatte Mechele resultatet da han stanget ballen i mål på hjørnespark.

Utslagsrundene i de europeiske turneringene starter i februar. Det er ennå ikke klart hvem Glimt møter i første utslagsrunde.

Ti minutter etter hvilen utlignet Glimt da Sondre Brunstad Fet ble taklet inne i feltet. Dommeren ga først frispark, men etter å ha rådført seg med VAR ble det konkludert med at forseelsen skjedde inne i 16-meteren. Pellegrino var sikker fra krittmerket.